onsdag 29. oktober 2008

Når 1 blir til 2....

Det er mye sm går fra å være en til to, men her er det snakk om votter. Ei jeg kjenner hadde en vott i stikkekurven sin, og jeg lurte veldig på hvor den kom fra. Hun visste ikke det og heller ikke hvor den andre var, men jeg fikk låne votten for å lage et par. Så her er 1 vott blitt til 2 i løpet av dagen, så nå kan det bare snø...


Vottene er strikket i garnet Smart på pinne 3,5. Jeg tror de jeg har laget passer til størrelse 1-3 mnd, mens den røde er litt større (3-6 mnd). Jeg skal gjøre litt research, men hvis ikke mønsteret til vottene er publisert tidligere, så skal jeg få lagt det ut her.

mandag 27. oktober 2008

Til liten og stor del 2

Jeg holder på å prøve ut forskjellige oppskrifter på sokker til junior. Det er alltid vanskelig å lage sokker som sitter godt og som ikke ligger ved siden av etter 5 minutter. Disse sitter veldig godt og har det enkle navnet "Basic opal baby sock".
Litt merkelig fargesammensetning, men det er rester fra august- og septembersokkene. Bonussokkene for oktober i sokkealongen er restgarn, så da er vel disse godkjente. I tillegg har junior fått ei ny ullbukse. Denne er veldig myk og god og jeg har brukt garn laget av melkefiber. Dette er et forholdsvis nytt garn på markedet som er tenkt skal være bra for huden og andre finesser. Du kan lese mer om dette garnet her.
Garn: Pure milk fiber fra Viking
Pinne: 2,5 mm
Størrelse: 0-3 måneder

'
Til slutt kommer det bilder av min nyeste favoritt. Dette er votter med en egen lomme til t-bane billett eller bankkort. Noe som passer alle som er en tanke distrè og aldri vet hvor fleksikortet er. Disse vottene funker og jeg har klart og brukt opp et helt fleksikort, før det har blitt borte :)


Oppskrift: Subway mittens fra Interweave Knits, Winter 2007
Garn: Schachenmayr nomotta Alpaka
Pinne: 4 mm

mandag 13. oktober 2008

Til liten og stor...



Det er sjelden jeg får ferdig ting til meg selv, fordi det er alltid så gøy å strikke gaver, men nå har jeg både fått meg ei ny lue og et par nye sokker :) Skal se om det ikke blir skjerf og votter også!


Oppskrift: Eva lue
Garn: Noro Silk Garden
Pinne: 5 mm

Dette er augustsokkene og de grønne under er starten på septembersokkene, men det er jo allerede oktober....UPS litt på etterskudd, men skal nok snart være ajour.

Oppskrift: "My purple dream"
Garn: Sisu
Pinne: 2,5 mm



Heldigvis rakk jeg å strikke mye til junior før han kom til verden, men jeg fant ut at han hadde trengt noe varmt rundt halsen. Skjerf er ikke tingen til små babyer, men derfor har jeg heller lagd en løs krage.

Oppskrift: Løs krage fra boken "Myk start"
Garn: Askeladden merinoull 2-tråds
Pinne: 2,5 mm

onsdag 1. oktober 2008

Store endringer i heimen...

Her er grunnen til at jeg ikke har blogget på noen uker. Med andre ord en god grunn.

Junior kom til verden 15. september og nå prøver vi å komme inn i litt rutiner her hjemme. Han er en grei kar, så jeg har faktisk fått begynt å strikke litt igjen. Akkurat nå holder jeg på med noen ting til meg selv. Skjerfet i Noro i dominostrikk tror jeg blir artig... Og skikkelig høstsokker (ja det er augustsokkene, men henger litt etter med sokkestrikkinga)